Wie ben ik?

Mijn achtergrond

Meer dan 30  jaar was ik werkzaam  in het basisonderwijs. Een tamelijk zeker bestaan waarmee ik lang tevreden was en waar ik mijn creativiteit en sociale betrokkenheid in kwijt kon. Na een aantal persoonlijke confrontaties met afscheid kwamen de levensvragen nadrukkelijk  in beeld. Mijn belangstelling voor de dood, grafcultuur en het hiernamaals werd groter. Ik besloot me hierin te verdiepen en volgde de post HBO-opleiding ‘ritueelbegeleider bij afscheid’. Hier ging een wereld voor me open!  Het was een ontdekkingsreis naar mezelf en natuurlijk ook naar de dood. Een nieuwe missie werd geboren!

Papaver mrs. Perry

De natuur is mijn inspiratiebron. Immers, hier gaat vaak iets dood, maar dan is het nieuwe leven alweer in aanleg aanwezig. ‘The circle of life.’ Er is in de natuur voor alles een kruid gewassen. Kijk naar de papaver, familie van de klaproos. Het symbool voor de kortstondigheid van het leven. Hij bloeit kort, maar verandert in een prachtige zaaddoos. Gevuld met maanzaad, de belofte van nieuw leven, tevens voedsel voor dieren en de grondstof voor morfine. Dit opiaat verzacht de doodsstrijd. Daardoor is de papaverdoos het symbool  voor de eeuwige, gelukzalige slaap.

Er is een papaver met mijn naam … de “Mrs. Perry”
Papaverveld