Afscheid

Hoe ga ik te werk?

In de meeste gevallen word ik gevraagd door een uitvaartondernemer om bij te dragen aan een persoonlijk afscheid. Deze besteedt het inhoudelijke deel van de uitvaart vaker uit. Ik ben niet gebonden aan een bepaalde organisatie en kan ook rechtstreeks door particulieren worden benaderd. (ook door iemand die weet dat hij gaat sterven en er al van tevoren over wil praten.)  Ik neem het inhoudelijke deel van de viering voor mijn rekening.

Er blijft een uitvaartondernemer nodig voor alle logistieke, technische zaken. Denk aan verzorging en vervoer van de overledene, kist, drukwerk, afspraken met crematorium,  kerk, begraafplaats etc.

Over bloemen, teksten, muziek, een ritueel en/of  beeldmateriaal adviseer ik u wél graag.

Het is vooral fijn als u thematisch wilt werken om dat gedeelte in één hand te houden. Ik kom bij u aan huis. Luister naar uw verhaal, stel, indien nodig, nog aanvullende vragen. Meestal hebben we hiervoor  zo’n 2,5 uur tijd nodig. Inmiddels heb ik veel materiaal vergaard. Dit neem ik mee om u te inspireren. Bijna alles is mogelijk. Hoe meer eigen inbreng, hoe persoonlijker het wordt! Na dit eerste bezoek hebben we veel contact, meestal per mail. Ik maak een concept en stuur u dat toe. U vult aan, streept door en bepaalt hiermee wat en hoe het uiteindelijk wordt. Na 3 of 4 keer heen en weer mailen/bellen krijgt het vorm en wordt het zoals u dat zich heeft voorgesteld.

Het is fijn als mensen zelf dingen willen doen, maar niet iedereen kan of durft dat, vanwege emotionele onbalans. Als u zelf bijvoorbeeld een tekst wilt maken, wil ik die graag vooraf lezen. Zo kan ik het overnemen als u het toch niet aan kunt. Bovendien kan ik zo herhalingen in de tekst voorkomen. 

Samengevat bied ik u:

  • Tijd en aandacht
  • Materiaal ter inspiratie
  • Op maat geschreven dienst ter ere van de overledene
  • Troost voor de nabestaanden
  • Evt. een thema of ritueel
  • Ook in het dialect/Duits
  • Een mooi tekstboekje ter herinnering

“Je kunt pas doorgaan met leven als je goed afscheid hebt genomen.”

U kunt contact opnemen via:

info@cecileperry.nl
Tel. 0475 472 251
Mob. 06 138 286 24

In het onderstaande filmpje krijgt u een indruk van de bijdrage van een ritueelbegeleider aan een afscheid.

 

“Afscheid nemen is omhelzen om daarna in alle liefde los te kunnen laten.”